Sint Maarten lopen in Winsum afgelast; winkeliers hebben een verrassing als alternatief

WINSUM – Vanwege de corona-situatie is het Sint Maarten feest in Winsum aangepast. De winkeliers verzoeken de ouders en kinderen met klem en nadruk om dit jaar niet naar de winkels te komen, zoals dat gebruikelijk is. “Omdat wij dit ook ontzettend jammer vinden hebben we als ondernemers gekeken naar een passende oplossing. Wat dat is? Dat blijft nog even een verrassing,” zo laat de ondernemersvereniging weten.

Ieder jaar zetten de winkeliers de deuren open voor alle kinderen die op 11 november bepakt met rugzak en lampion de kou trotseren en een liedje komen zingen. Sint Maarten is een mooie traditie van creativiteit, licht, zingen en lachende gezichten, zo zegt de OVW.

“Helaas kunnen we door Corona als winkeliers dit jaar niet de grote aantallen kinderen die langs de deuren komen verwerken. Weer een kinderfeest dat niet op de reguliere manier door kan gaan. Maar, we hebben als alternatief een verrassing in petto die we later bekend maken.”

De winkeliers benadrukken dat men op 11 november niet met de kinderen voor de Sintmaartenloop langs de winkels moet gaan: “Voor uw boodschappen bent u natuurlijk van harte welkom, maar we verzoeken u met klem om niet met uw kinderen naar de winkeliers in Winsum te komen voor Sint Maarten. Lopen uw kinderen alleen? Wijs ze hier dan alstublieft ook op om teleurstelling te voorkomen.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.