Voorstel actualiseren APV naar raad

HET HOGELAND – Het college wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) actualiseren. Zo komt er een verbod op het oplaten van ballonnen. De gemeenteraad drong daar eerder op aan.

Ook het gebruik, het in bezit hebben en het verkopen van lachgas wordt verboden. Verder wordt het niet meer toegestaan om uitingen van verboden motorclubs zichtbaar te dragen. Tenslotte worden er nadere regels gesteld aan het houden van gevaarlijke honden op eigen terrein.

Vorig jaar juni, toen de ballonnen al aan bod kwamen in de raadsvergadering, sprak Roelf Torringa van Gemeentebelangen met enige weemoed over het verbod: “Ik heb een keer een ballon uit Hamburg gevonden en het kaartje eraan opgestuurd. Ik kreeg er een mooi boek voor terug. Voor een Engelse ballon kreeg ik een heel mooi stukje porselein als dank voor het kaartje sturen. Ik ben voor het verbod, maar wel met weemoed,” aldus Torringa destijds.

Gelukkig kan Torringa nog steeds op zoek gaan naar ‘neergestorte’ ballonnen uit landen waar geen APV geldt en wellicht cadeautjes tegemoet zien.

Op 25 november neemt de gemeenteraad een besluit over de geactualiseerde APV.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !