Taakstraf van 200 uur voor stelende penningmeester IJsclub Wehe

WEHE-DEN HOORN – Een 49-jarige inwoonster van Wehe-den Hoorn is door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Ze had zich schuldig gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking.

De vrouw heeft, zoals gemeld, tussen 2016 en 2019 als penningmeester ruim 40.000 euro van de ijsvereniging in haar woonplaats gestolen. Ze had het geld onder meer nodig om haar gokverslaving te kunnen bekostigen. De vrouw, die met de vereniging al een terugbetalingsregeling heeft getroffen, moet van de rechter nog 20.000 euro overmaken aan de ijsclub.

Begin dit jaar deed de Wehester ijsvereniging aangifte, nadat de diefstal bij de kascontrole voorafgaand aan de ledenvergadering werd opgemerkt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !