Geen tijdelijke Paddepoelsterbrug voor fietsers en voetgangers

ADORP – Er komt geen tijdelijke fietsvoetgangersbrug op de plaats van de Paddepoelsterbrug over het van Starkenborghkanaal in het grensgebied tussen Het Hogeland en Groningen Stad.

Minister Cora van Nieuwenhuizen liet dit gisteren weten in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer van Rutger Schonis van D66. Schonis wilde weten waarom er nog geen tijdelijke vervanging van de Paddepoelsterbrug was gerealiseerd, en hoe het stond met een definitieve nieuwe brug. De Paddepoelsterbrug raakte twee jaar geleden beschadigd bij een aanvaring, waarna de restanten vorige maand definitief werden opgeruimd.

De minister stelt dat uit onderzoek naar een tijdelijke fietsvoetgangersbrug blijkt dat deze niet veilig kan worden gerealiseerd en enkel een reguliere brug een reële optie is. Van Nieuwenhuizen laat weten dat ze voor eind november een besluit zal nemen over een al dan niet definitieve vervangen van de Paddepoelsterbrug. Voor die tijd verwacht ze nog aanvullende informatie van de gemeente Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.