Zoutkamper Dylan Smit debuteert in hoofdmacht Cambuur Leeuwarden

WAALWIJK/ZOUTKAMP – Dylan Smit heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van ‘eerstedivisionist’ Cambuur Leeuwarden. De 19-jarige Zoutkamper deed dat in de gewonnen bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

In Waalwijk kwamen de Friezen voor rust op 0-2, en bij die stand mocht Smit in de 79ste minuut het veld in. Amper binnen de lijnen joeg de kleine aanvaller bij zijn tweede balcontact de bal al tegen de touwen. Zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal werd echter afgekeurd omdat de aangever, Maarten Pauwels, buitenspel stond.

Hierna kwam de thuisploeg in de slotfase op gelijke hoogte. Omdat er in de verlenging niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Vanaf de stip bleken de Friezen het meest trefzeker en bereiken daarmee de volgende ronde om de KNVB-beker.

Dylan Smit speelde in de jeugd van VVSV ’09 en SJO Winsum. In 2017 maakte hij de overstap naar Cambuur Leeuwarden, die de jonge Zoutkamper voor de neus van FC Emmen wegkaapte.

Dylan Smit staat klaar om zijn debuut in het betaalde voetbal te maken

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !