Rolien Scheffer nieuwe directeur muziekschool Hunsingo

BEDUM – Vanaf maandag 16 november heeft Muziekschool Hunsingo een nieuwe directeur. Rolien Scheffer uit Schouwerzijl neemt per die datum het stokje over van Anne van der Sluis, die sinds 2010 de muziekschool leidde.

De wisseling van de wacht vindt plaats met de a.s. fusie van Hunsingo met Theaterschool Wonderboom en Muziekschool Noordakkoord in het vooruitzicht. De drie instellingen zullen vanaf 2021 onder leiding van Rolien Scheffer samen verder gaan als Centrum voor Kunst en Cultuur Het Hogeland.

Bestuursvoorzitter Peter Barthel is zeer in zijn nopjes met de komst van Scheffer, die de afgelopen tien jaar werkzaam was voor de literaire stichting Noordwoord uit Groningen stad, waarvan de laatste vier jaar als directeur: “Met haar hebben we een ervaren en dynamische cultuurspecialist in huis. Zij heeft een uitgebreid netwerk in Noord-Nederland, dat uitstekend past bij de ambities voor het nieuwe cultuurcentrum. Ons bestuur en ook de gemeente verwachten daar veel van, ” aldus Barthel.

Het kunstencentrum wil in de komende jaren voor de vijftigduizend inwoners van Het Hogeland een prominente rol gaan spelen op het gebied van kunst- en cultuureducatie, in de volle breedte. Naast schoolprojecten, lessen en cursussen muziek en theater wordt gedacht aan dans, beeldende kunst, fotografie en video. Bij het loket Toukomst is al een plan ingediend om leegstaande erfgoedpanden te gaan bestemmen voor de activiteiten van het centrum. Die plannen worden op dit moment beoordeeld.

“Een fantastisch moment om in te stappen,“ meent Scheffer. “Op scholen groeit het besef hoe belangrijk de kennismaking met kunst en cultuur is voor kinderen. En ook op latere leeftijd blijven mensen behoefte voelen aan een zinvolle, creatieve invulling van hun vrije tijd en aan het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. De gemeente Het Hogeland en de besturen van de fuserende organisaties hebben de ambitie om dat mogelijk te maken voor àlle Hogelandsters, jong en oud. Ik verheug me erop om die ambitie verder vorm te gaan geven, samen met het team, de docenten en de samenwerking met de gemeente”, aldus de kersverse directeur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.