Financiële tips en adviezen met betrekking tot de coronaregelingen

Roel Venema van Veldman & Van Dijk te Leens geeft financiële tips en adviezen op WinsumNieuws. Onderstaand een update tot en met 30-09-2020 met betrekking tot de coronaregelingen. Doe uw voordeel er mee!! Onderaan dit artikel de onlangs uitgezonden RTL Z-programma ‘How it’s done’, met …………..Roel Venema.   

Update Cultuursector (27-10-2020)

Het niet-gesubsidieerde deel van de culturele sector, onder andere de vrije theaterproducenten, geldt dat zij nog onvoldoende gebruik kunnen maken van het huidige generieke pakket. Door de aangescherpte maatregelen lopen deze partijen tegen forse extra verliezen aan. Voor vrije theaterproducenten is immers ook sprake van ‘weggegooide’ producties (gemaakte kosten voor scenario’s, decors, acteursrepetities) die door de sluiting van theaters niet meer kunnen worden ingehaald.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/update-cultuursector-27-10-2020/

Update Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) (27-10-2020)

De TVL, bedoeld als tegemoetkoming voor vaste lasten, zoals huur, was beperkt tot een aantal sectoren. Het kabinet heeft besloten om de TVL tijdelijk open te stellen voor alle sectoren. Niet alleen direct getroffen bedrijven merken de gevolgen van de overheidsmaatregelen, maar ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voor de tijdelijke verbreding TVL is 140 miljoen euro gereserveerd.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/update-tegemoetkoming-vaste-lasten-mkb-tvl-27-10-2020/

Update Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB-C) (27-10-2020)

Om bedrijven in hun liquiditeitsbehoefte te blijven ondersteunen acht het kabinet het van belang om de corona garantieregelingen te verlengen. Met het aflopen of afbouwen van andere maatregelen kan de liquiditeitsbehoefte grote r worden.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/update-verruiming-van-de-borgstelling-mkb-kredieten-bmkb-c-27-10-2020/

Update Overwerk en differentiatie WW-premie (27-10-2020)

Als werkgever betaal je door de Wet Arbeidsmarkt in balans (Wab) sinds 1 januari jl. een lage WW-premie voor vaste contracten en een hoge WW-premie voor flexibele contracten. Ook moet je met terugwerkende kracht de hoge WW-premie afdragen voor vaste werknemers die in een kalenderjaar meer dan 30% hebben overgewerkt.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/update-overwerk-en-differentiatie-ww-premie-27-10-2020/

Afspraken detailhandel (27-10-2020)

Het kabinet vindt het maatschappelijk van groot belang de winkels zoveel mogelijk open te houden, alleen als het veilig kan en de richtlijnen worden nageleefd. Hierover is overleg met de detailhandelsector, en wat geleid heeft tot het ‘Afsprakenkader Naleving en Handhaving Verantwoord winkelen’.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/afspraken-detailhandel-27-10-2020/

 

ubsidiere

Sportverenigingen (27-10-2020)

De aanscherping van de coronamaatregelen treft de sport hard, nu het kabinet heeft besloten dat er geen wedstrijden mogen worden georganiseerd en publiek moet worden geweerd. Voor verenigingen is het nu lastiger om sporters trainingen te bieden terwijl ook het organiseren van competities, waarvoor sporters mede contributie betalen, niet mogelijk is.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/sportverenigingen-27-10-2020/

Time-out arrangement (TOA) (27-10-2020)

Kom je als ondernemer in zwaar weer terecht en zoek je naar mogelijkheden om een faillissement af te wenden dan wil het kabinet de werking van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA), die per 1 januari 2021 in werking treedt, naar voren halen met de TOA. Hierdoor kun je alvast een akkoord uitwerken en voorleggen aan schuldeisers (en aandeelhouders). Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/time-out-arrangement-toa-27-10-2020/

Tijdelijke coronawet door Eerste Kamer (27-10-2020)

De Eerste Kamer heeft nu ook ingestemd met de tijdelijke coronawet. De Tweede Kamer nam de coronawet eerder deze maand al aan, nadat deze op belangrijke punten was gewijzigd, zoals o.a. het verlagen van de boete naar 95 euro. De tijdelijke wet vervangt de huidige noodverordeningen en geldt in eerste instantie voor drie maanden. Hierdoor krijgen de coronamaatregelen een betere juridische basis.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/tijdelijke-coronawet-door-eerste-kamer-27-10-2020/

Alcoholklok hotels per 23 oktober 2020 (27-10-2020)

Tijdens de persconferentie van 13 oktober jl. heeft premier Rutte aangekondigd dat de cafés en restaurants vanaf 14 oktober jl. moesten sluiten. Hotels mogen open blijven en zij mogen hun gasten die overnachten eten aanbieden.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/alcoholklok-hotels-per-23-oktober-2020-27-10-2020/

Horeca verliest kort geding verplichte sluiting (21-10-2020)

Ongeveer 60 horecaondernemers hebben zich aangesloten bij het kort geding dat een Haagse ondernemer heeft aangespannen tegen de Staat om de horeca weer op te krijgen. De voorzieningenrechter van Rechtbank Den Haag heeft de vordering van de eisers in het kort geding afgewezen.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/horeca-verliest-kort-geding-verplichte-sluiting-21-10-2020/

Update Verlenging Noodpakket voor Caribisch Nederland (16-10-2020)

Bedrijven en inwoners op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba kunnen rekenen op het verlengen van het noodpakket tot 12 juli 2021. De toeristische sector, waar een groot deel van de economie op drijft, is tot stilstand gekomen. Feitelijk zijn Saba en Sint Eustatius al zes maanden afgesloten van de buitenwereld. Vandaar dat het kabinet de subsidieregeling loonkosten en inkomensverlies verlengt met negen maanden.

Lees verder: https://www.coronaregelingen.nl/update-verlenging-noodpakket-voor-caribisch-nederland-16-10-2020/

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !