Carnavalsvereniging Kloosterburen: “Hang  vlag uit op de elfde van de elfde”

KLOOSTERBUREN – Carnavalsvereniging Oldeclooster uit Kloosterburen roept iedereen op om op 11 november om 11.11 uur de vlag van de vereniging uit te hangen. Drie keer elf is het traditionele gekkengetal, de datum en tijd waarop in de Westeuropese carnavalsviering het nieuwe seizoen begint

“We maken dit jaar geen versierde wagens maar willen toch een beetje het carnavalsgevoel oproepen,”zegt voorzitter Frans Hegeman van CV Oldeclooster. Ongeveer driekwart van de huishoudens in het dorp heeft een vlag, schat hij, dus dat moet een feestelijk gezicht worden. De vlag, die tot dorpsvlag is geworden, bestaat uit banen met rood, oranje, blauw en wit.. Oldeclooster is met 1100 leden een van de grootste carnavalsverenigingen in het land. Ze onderzoekt nog wat ze dit jaar wel aan activiteiten kan doen. Carnaval is van 13 tot en met 16 februari 2021.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.