Albert Heijn Uithuizen sluit zich aan bij actie Bloedserieus

UITHUIZEN – De actie Bloedserieus van Mädi Cleerdin is aan de rol. Vanochtend werd bij de Albert Heijn in Uithuizen het inzamelpunt geplaatst voor tampons ten behoeve van de Voedselbank Het Hogeland.

Op 1 september begon Cleerdin de actie om maandverband en tampons in te zamelen. “Washandjes, hergebruik of toiletpapier. Dat zijn de alternatieven wanneer je geen geld hebt om maandverband of tampons te kopen. Helaas komt het ook in onze omgeving voor dat meisjes of vrouwen geen geld hebben voor maandverband of tampons. Ik vind de gedachte onverteerbaar dat meisjes of vrouwen washandjes of toiletpapier zouden moeten gebruiken uit armoede,” zo stelde ze indertijd. Cleerdin – vanuit haar achtergrond van de Rooie Vrouwen in de PvdA – benaderde om te beginnen bibliotheken om er inzamelpunten te vestigen. De Spar supermarkt in Winsum kwam erbij, en vanochtend is het inzamelpunt in de AH van Uithuizen begonnen.

“We doen een beroep op onze klanten om hiervoor te doneren,” zegt Annette Schlukebir, teamleader van de super in Uithuizen. We voeren om te beginnen de actie vier weken lang, een maand. Dat is een beetje symbolisch. Wij vinden ook dat  producten voor dameshygiëne in het assortiment van de Voedselbank thuis horen. Als supermarkt hebben we al een mooie donatie gedaan.”

Cleerdin is tevreden over de voortgang van de actie: “Ik heb de kofferbak al vol, die ga ik morgen bij de Voedselbank afleveren. De voedselbank zorgt ervoor dat de dameshygiëne producten goed terecht komen. Mensen vragen of er alleen tampons in de verzamelbakken mogen. Alles mag, doneren is het belangrijkste.”/bm

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !