Voorstellingen Wonderboom opnieuw uitgesteld vanwege corona

Bedum/Winsum – Als gevolg van de afgekondigde sluiting van theaters heeft ook Theaterschool Wonderboom alle voorstellingen in De Blauwe Schuit van deze maand moeten afblazen. De uitvoeringen staan nu op de rol voor februari en maart 2020.

In juni 2020 zouden er vier theaterproducties van Wonderboom gepresenteerd worden in De Blauwe Schuit: Romeo en Julia (productie 8 t/m 12 jaar) en De Storm (productiegroep 13+A) –  beide bewerkingen van Shakespeare – de eigen productie De Bruiloft (13+B) en de musical Alice in Wonderland. Door de perikelen rond Corona is er intussen anderhalf schooljaar – met onderbrekingen – aan de voorstellingen gewerkt.

De leiding van Wonderboom, theatermakers, regisseurs, docenten en zeker de leerlingen hebben laten weten dat zij in ieder geval willen dat de voorstellingen gespeeld worden voor publiek. Alle voorstellingen zijn zo goed als af. Daarom krijgt elke groep nu in het voorjaar 2021 één weekend om de voorstelling op te pakken en uit te voeren. Op zaterdag wordt er twee dagdelen gerepeteerd. Op zondag is er een laatste doorloop met daarna twee uitvoeringen, één in de middag en één in de avond. Door elke voorstelling te concentreren in één weekend, hoeven de leerlingen hun tijd en energie niet voor de derde keer voor een langere periode te besteden aan ‘hun’ voorstelling.

Coördinator Wonderboom Hans Elbersen: “Hiermee denken we een oplossing te hebben gevonden die recht doet aan de leerlingen – ook aan hen die vanwege studie en eindexamens straks minder tijd hebben, maar wel graag de voorstelling willen afmaken. En we hopen natuurlijk van harte dat de maatregelen dan zijn versoepeld en er meer publiek de zaal in mag, zodat ook de risicogroepen, speciaal opa’s en oma’s, naar het acteren van de kinderen kunnen komen kijken!”.

Voor meer informatie: Hans Elbersen 06 24 68 38 61 of mail naar: info@wonderboom.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !