Noorderzijlvest start met vernieuwde schouw

GRONINGEN – Vanaf de komende week begint het waterschap Noorderzijlvest met de jaarlijkse schouw van het onderhoud aan sloten. Het dagelijks bestuur van het waterschap heeft afgelopen dinsdag 27 oktober de vernieuwde schouwkaart vastgesteld.

Op de nieuwe kaart staan minder sloten dan voorheen: alleen sloten die van belang zijn voor een goede waterbeheersing op regionaal niveau staan voortaan op de kaart. Er staan vanaf dit jaar ook sloten opnieuw op de schouwkaart omdat het waterschap na een actuele beoordeling constateert dat deze sloten een belangrijke functie in de aan- en afvoer van water in de regio hebben. Het waterschap controleert alle sloten op de kaart tijdens deze najaarschouw. Al met al schouwt Noorderzijlvest voortaan nog 1300 kilometer in plaats van voorheen 4000 kilometer.

Als een sloot niet (meer) op de schouwkaart staat, heeft een eigenaar meer tijd en ruimte om de sloten te onderhouden. Want: de onderhoudsplicht blijft voor elke eigenaar van één of meer sloten bij een perceel gewoon bestaan.

Noorderzijlvest schouwt elk jaar om ervoor te zorgen dat de aan- en afvoer van water niet wordt belemmerd door teveel planten, takken of ander afval.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !