Wethouder De Vries over MFA Bedum: “Meer tijd nodig om alles duidelijk te krijgen”

BEDUM – Hoe het staat met het MFA in Bedum, wilde Jan Willem Nanninga, fractievoorzitter van de PvdA weten. Het was opvallend dat in het rijtje met grote projecten die komend jaar op de begroting van de gemeente Het Hogeland drukken, nu net de Multifunctionele Accommodatie Bedum er niet op stond.

Het gaat om het plan om het verenigingshuis van de voetbalclub SV Bedum te vervangen door nieuwbouw met daarin ook ruimte voor ondernemingen en clubs, instellingen. In september werd de nieuwe haalbaarheidsstudie gepresenteerd. Die was nodig omdat het gemeentebestuur eerder op de rem had getrapt. In principe neemt de gemeente alleen de financiering op zich van dat deel dat met de voetbalsport te maken heeft en waarvoor de gemeente verplicht is subsidie te verlenen.

Wethouder Theo de Vries liet gisteren weten dat er afgelopen maandag een gesprek is geweest met de Stichting MFA. “Er is gebleken dat er veel meer tijd nodig is om alles duidelijk te krijgen,” aldus de Vries. Hij ontkende dat het college van b. en w. niet bereid zou zijn aanvullende financiering uit het Nationaal Programma voor Groningen aan te vragen. Dat is de bak met miljoenen waarmee gemeenten de sociaal-economische structuur van het aardgasgebied kunnen versterken.

De Vries: “Daar is het plan op dit moment nog niet voldoende voor doorontwikkeld. Ik zeg erbij dat als het plan klaar is, dan is het toch nog altijd de vraag of het MFA hiervoor in aanmerking komt.” De gemeente doet aanvragen maar beslist daar niet over, was zijn boodschap./bm

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !