Sloop aan De Vlijt van start gegaan

BEDUM – Woensdagmiddag maakte wethouder Kristel Rutgers een begin met de sloop van het pand De Vlijt 6 in Bedum. Het pand maakt plaats voor de Vlijtborg; een appartementencomplex met winkelruimte op de begane grond. Ook het naastgelegen pand, De Vlijt 8, wijkt voor die nieuwbouw. De Vlijtborg is naar verwachting begin 2022 klaar.

De voorbereidingen voor de nieuwbouw starten in januari. Na de afronding van de nieuwbouw wordt begonnen met de sloop van De Vlijt 10, winkelcomplex ‘De Nieuwe Vlijt’. Dat maakt plaats voor een ‘groene’ parkeergelegenheid waar ook evenementen kunnen worden gehouden. Ook de weekmarkt verhuist daar heen. Aan de oostkant van het huidige parkeerterrein, bij de gymzaal, komt mogelijk ook nieuwbouw. Bekeken wordt of daar zes grotere appartementen en ruimte voor sociaal maatschappelijke voorzieningen kunnen worden gerealiseerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !