Geen intocht, wél speurtocht in Warffum

WARFFUM – Sinterklaas kon dit jaar helaas niet aanmeren in de haven van Warffum voor de jaarlijkse intocht vanwege de coronamaatregelen. De goedheiligman wilde echter de kinderen toch iets leuks aanbieden en bedacht samen met Sinterklaas Warffum en SmoeSel een andere leuke activiteit. Onder leiding van Nikki Pit, Iris Buikema, Marianne Bosma, Priscilla Woltjer en Daniël Verlinden werd er een speurtocht door het dorp georganiseerd.

De kinderen konden zich aanmelden in de haven. Daar kregen zij gelijk de route en alle andere informatie die nodig was. Op de route waren verschillende traditionele pieten aanwezig waaronder de bekende Bakpiet die al jaren naar Warffum komt. In het begin van de route bij Het Spijslokaal gaf Bakpiet een klein toneelstukje waarin hij de kinderen liet zien hoe je pepernoten bakt. Tijdens de speurtocht konden kinderen allerlei letters en andere Sinterklaas gerelateerde figuren zoeken. De letters vormden uiteindelijk het woord ‘Pepernotenfabriek’. Op het eind kregen de kinderen allemaal een kleurplaat en een zak gevuld met pepernoten. Ook konden de kinderen op de foto als Sinterklaas of piet dankzij het bord van Creatief met Margrietje.

Hannah Kiep, Lotte de Groot en Lars Kuiper hebben na afloop van de speurtocht thuis nog bezoek van een aantal pieten gekregen. Zij waren enorm blij met de gewonnen chocoladeletter en erg verrast dat deze werd gebracht door de pieten.

De organisatie is erg blij dat iedereen zich heeft gehouden aan de geldende coronamaatregelen en met alle lovende reacties.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !