Schapen doodgebeten door grote hond

BEDUM – Aan de Sint Annerweg in Bedum zijn woensdagmiddag meerdere schapen doodgebeten door een hond. Een hardlopende voorbijganger zag in een weiland de hond toeslaan.

“Toen ik aankwam stonden er al meerdere mensen. De hond, ik zou het zelf een ‘kalf’ genoemd hebben, zo groot, dreef achterin het weiland de schapen bijeen. Ondertussen lagen er al een paar levenloos op de grond.”

Volgens de hardloper keek de eigenaar van de hond, ‘een bejaarde man’, machteloos toe. “Ik ben doorgerend naar de boerderijen verderop, maar de schapen bleken niet van de boeren te zijn.  Wel wisten ze wie de eigenaar was. Toen ik terugliep, kwam de politie er al aan.”

Hoeveel schapen zijn gebeten, is niet bekend. Een politiewoordvoerder kon nog niets zeggen over het voorval.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !