Carbidschieten in gehele provincie aan strikte voorwaarden gebonden

HET HOGELAND – Het carbidschieten aan het eind van het jaar is onder strikte voorwaarden toegestaan. Dat heeft de Veiligheidsregio gisteren besloten.

De burgemeesters van de provincie Groningen die de Veiligheidsregio vormen, staan het knallen met melkbussen op kleinschalig niveau toe. Met maximaal vier personen die op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Toeschouwers mogen er niet bij. Dat betekent dat het plaatsen van de gebruikelijke eet- en drinkkraampjes bij het evenement dit jaar verboden zijn.

Bovenop de algemene afspraken gelden er per gemeente ook andere regels. Die gaan over de plekken waar wel en geen carbid mag worden geschoten, en over de aantallen en de grootte van melkbussen. In de verschillende gemeenten is het bovendien verplicht te melden dat je carbid gaat schieten. De gemeenten maken de extra lokale regels later nog bekend./Webredactie

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !