Praktijkonderwijs Winsum krijgt maatschappelijk werker

HET HOGELAND – Het college van B&W wil een proef met de inzet van een schoolmaatschappelijk werker bij Praktijkonderwijs Winsum. De proef duurt anderhalf jaar. De gemeente sluit hiervoor een contract met MEE Groningen af. De kosten voor de proef bedragen ruim 87.000 euro.

Jongeren op de Winsumer school krijgen laagdrempelige ondersteuning. Met de inzet van de maatschappelijk werker verwacht het college dat een beroep op ‘zwaardere’, meer kostbare vormen van jeugdhulpverlening kan worden voorkomen. Daar mee hoopt het college de uitgaven voor individuele jeugdhulp terug te kunnen dringen.

Het Hogeland wil de komende jaren komen tot een besparing van in totaal 1,3 miljoen euro op de jeugdzorg. De inzet van maatschappelijk werkers op scholen is een van de mogelijkheden om tot besparingen te komen. De schoolmaatschappelijk werker voor Praktonderwijs Winsum begint nog dit jaar met de werkzaamheden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.