Op Rikodais meer dan een festival

WARFFUM – Op woensdag 25 november kwam er in de app-groep van Op Rikodais het voorstel om wat sfeer en warmte in Warffum te creëren in de aanloop naar Kerst, middels het plaatsen van kerstbomen in het dorp. Deze konden voor € 16,50 gesponsord worden door bewoners van het dorp.

Na een bericht op de Facebookpagina van Op Rikodais werd hier vanuit het dorp dusdanig positief op gereageerd, dat de telefoon roodgloeiend stond met aanvragen voor een kerstboom. Ook de ondernemers in Warffum lieten het er niet bij zitten en en sponsorden met elkaar een aanzienlijk bedrag, zodat de prijs van de kerstbomen uiteindelijk voor 10 euro (i.p.v. € 16,50) verkocht konden worden.

Afgelopen zaterdag zijn de eerste 70 kerstbomen geplaatst in het dorp. Niet alleen door de vrijwilligers van Op Rikodais, maar ook door dorpsbewoners die graag een handje mee wilden helpen. Toen de avond viel zag je overal in het dorp al verlichte kerstbomen staan, de bewoners zijn er erg druk mee geweest. Aanstaande zaterdag worden de resterende kerstbomen in het dorp geplaatst.

“Naast dit project van Op Rikodais zien we ook andere mooie initiatieven ontstaan in het dorp. Memory overledenenzorg gaat een kerstboom plaatsen bij de Aula in Warffum. Men kan hier een transparante kerstbal kopen voor €1,50 en hier een foto van een gemiste dierbare of kerstwens op te zetten. De opbrengst gaat naar Kika. De bedoeling is om hier een jaarlijks herinneringsmonument van te maken. Ook Café Bubbel gaat een kerstboom plaatsen waar men een kerstwens op een kaartje kan schrijven om deze vervolgens in de boom te hangen. Erg mooie initiatieven”, aldus Timon van der Helm van het organiserende Op Rikodais.

Op 29 december worden alle kerstbomen weer opgehaald door Op Rikodais.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.