Informatiekrant over nieuwe manier van afval ophalen

HET HOGELAND – Op woendag 2 december ontvangen de inwoners van Het Hogeland de afvalkrant ‘Meer doen met minder afval’. Dit is een bijlage van de Noorderkrant. De gemeente hoopt hiermee vragen van inwoners over het nieuwe afvalsysteem Diftar+ en alle gevolgen daarvan te kunnen beantwoorden. Met ingang van 1 januari 2021 wordt in Het Hogeland  het nieuwe systeem voor het afval ingevoerd.

Deze krant maakt deel uit van de informatievoorziening over het nieuwe afvalsysteem. In de gemeenteraad was ernstige kritiek op de wijze waarop het college van b. en w. het nieuwe afvalsysteem naar de bevolking communiceerde. Het nieuwe system komt er op neer dat de inwoners naast een vast bedrag, voor de grijze container per kilo en per lediging betalen.

De gemeente een mailadres geopend: minderafval@hethogeland.nl “Het afval en de inzameling ervan en de kosten gaat iedereen aan. De gemeente heeft daarom extra inspanningen gedaan om alle inwoners van een krant te voorzien,” zo laat de gemeente weten.

Op 2 december wordt de afvalkrant als bijlage verspreid bij de Noorderkrant. Inwoners die buiten de bebouwde kom, in een kleine kern of in het buitengebied wonen en geen Noorderkrant in de brievenbus krijgen, ontvangen de afvalkrant deze week per post. Inwoners met een nee/nee sticker op de brievenbus kunnen de afvalkrant telefonisch aanvragen via 088-3458888. De krant ligt ook bij de afhaalpunten van de Noorderkrant. Ten slotte is de krant ook online te lezen in een bladerbare versie op hethogeland.nl/afval.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !