Hulp bij toeslagen en verzekering

UITHUIZEN – Na een gekke periode waarin bibliotheken sommige weken gesloten waren en bewoners zoveel mogelijk telefonisch werden geholpen door Mensenwerk Hogeland, worden er nu weer, met inachtneming van de corona maatregelen, spreekuren georganiseerd in een samenwerking tussen Biblionet Groningen en Mensenwerk Hogeland.

Deze keer is het thema ‘toeslagen en zorgverzekering’. “Zo vlak voor het einde van het jaar worden de toeslagen voor het nieuwe jaar weer berekend. Om er zeker van te zijn dat deze berekening klopt, kunt u inloggen met uw Digi-d en de berekening bekijken. Is uw situatie dit jaar veranderd? Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u recht heeft gekregen op een AOW uitkering of u bent meer of minder gaan werken, dan heeft dit gevolgen voor de toeslagen. De gegevens moeten door u zelf worden aangepast, de Belastingdienst vult dit niet voor u in. Tijdens het spreekuur kunt u geholpen worden met het inzien van de gegevens en deze eventueel wijzigen,” aldus de organisaties.

Naast hulp bij toeslagen kunt u ook hulp krijgen bij het kiezen van een zorgverzekering. In deze periode kunt u overstappen van zorgverzekering. Weet u niet of uw huidige zorgverzekering nog bij u past, dan kunnen wij met u meekijken naar een passende zorgverzekering. Vergelijken en overstappen kan soms geld besparen. Ook met andere vragen over de zorgverzekering kunt u terecht tijdens de bijeenkomst. Bijvoorbeeld bij een achterstand in de betaling waardoor de premie nu betaald wordt via het CAK.

De spreekuren vinden plaats op vrijdag 11 december van 9.30 uur tot 11.00 uur in Uithuizen en op maandag 14 december van 9.30 uur tot 11 uur in Winsum. In verband met corona is het verplicht om u aan te melden. Aanmelden kan via telefoonnummer 0595-745 090.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !