Gedeputeerde Van Dekken bezoekt gerenoveerd Dorpshuis Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Gedeputeerde Tjeerd van Dekken heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan het gerenoveerde Dorpshuis Zuidwolde. De verbouwwerkzaamheden zijn bijna afgerond, waardoor straks een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapeut en burenhulp gevestigd zijn in het dorpshuis. De voorzitter van het dorpshuis, de heer Vliem en huisarts mevrouw Regtop, leidden de gedeputeerde -in coronastijl- rond. De renovatie is mede mogelijk gemaakt dankzij een provinciale subsidie van € 275.000,–

Omdat de verbouw leidt tot een toekomstbestendige accommodatie met een brede zorgfunctie, kwam het dorpshuis in 2018 in aanmerking voor een provinciale subsidie van € 275.000. Nu de verbouwwerkzaamheden op een haar na zijn afgerond, is de leefbaarheid in Zuidwolde verbeterd en het zorgaanbod bereikbaar gebleven.

In het dorpshuis Zuidwolde wordt onder één dak samengewerkt door een huisartsenpraktijk, fysiotherapeut, apotheek en het vrijwilligersnetwerk van Burenhulp Zuidwolde. Ook diverse muziekverenigingen maken gebruik van het vernieuwde dorpshuis.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Door de verbouwing van dit dorpshuis en de integratie van zorgvoorzieningen, blijven voor Zuidwolde deze belangrijke voorzieningen behouden. Dit project draagt op geweldige wijze bij aan de leefbaarheid van dit mooie dorp, waarbij de toegang tot zorg dichtbij en gewaarborgd blijft. Daarom heeft de provincie deze belangrijke investering gedaan.”

In het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid van de provincie Groningen zijn voor 2021, 2022 en 2023 nog subsidies beschikbaar. Met de subsidieregeling ‘Zorg en Voorzieningen’ wil de provincie de voorzieningen en de zorg versterken, verbeteren en toekomstbestendig maken. Instellingen en organisaties die een goed idee hebben voor het samenvoegen van meerdere functies en voorzieningen in één gebouw kunnen hier gebruik van maken. Ook plannen om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken komen in aanmerking.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !