Dambond zet nationale competitie voor clubteams onmiddellijk op slot vanwege coronacrisis

WARFFUM – De damclub uit Warffum is de koppositie in de Tweede Klasse A kwijtgeraakt doordat de dambond de gehele nationale competitie voor clubteams stil heeft gelegd en alle wedstrijden van het afgelopen najaar vervallen heeft verklaard.

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 8 december heeft het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Dambond KNDB inmiddels besloten om met onmiddellijke ingang de gehele nationale competitie voor clubteams, in alle klassen, stil te leggen. De boodschap van Mark Rutte en Hugo de Jonge was helder: de coronacrisis is helaas nog niet voorbij. Alle in dit najaar gespeelde wedstrijden vervallen hierdoor.

Voor de damvereniging Warffum waren dat er twee, namelijk een 7-9 zege op 19 september tegen HDC Hoogeveen 4 en een 8-8 gelijkspel op 3 oktober tegen het tweede garnituur van damgenootschap Het Noorden uit Groningen. Met deze resultaten (3 wedstrijdpunten) stond de ploeg uit Warffum samen met SSS Kampen bovenaan in de Tweede klasse A. Elk team behoudt wel het recht om in het seizoen 2021-’22 in dezelfde klasse als dit jaar uit te komen.

Het KNDB-bestuur heeft verschillende opties overwogen om de komende tijd de damsport toch levend te houden. Nu naar alle waarschijnlijkheid mogen er ook in januari en februari nog geen fysieke competities gespeeld worden. Daarom heeft het bestuur naar mogelijkheden voor een online competitie gekeken. Hiervoor is in Toernooibase het spelen van teamcompetities (teamwedstrijden) via Lidraughts mogelijk gemaakt. Voor een online competitie zijn verschillende manieren denkbaar, namelijk een online teamcompetitie met provinciale teams met tientallen. Maar verenigingen en of teams kunnen ook aangeven dat zij met minder spelers een team willen vormen. Het idee is een competitie op Lidraughts te spelen met een speeltempo van 45 minuten plus 30 seconden per zet.

Natuurlijk hoopt het KNDB-bestuur ook op betere tijden. Als die vanaf maart zouden aanbreken, zijn er nog enkele maanden waarin misschien in één of andere vorm een kleine competitie gespeeld kan worden./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !