Boeren en tuinders pakken uit met Kerst in Groningen

HET HOGELAND – Op 18 en 19 december pakken boeren en tuinders in Groningen uit met kerst. Op verschillende locaties in Het Hogeland/Fivelingo, Bedum en Uithuizermeeden worden sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen in deze moeilijke coronatijd, zo laat LTO Noord weten.

Op verschillende plekken in Groningen organiseren boeren en tuinders op 18 en 19 december kerstactiviteiten voor iedereen van jong tot oud. Denk aan een verlichte boerderijenroute, een gezellig aangekleed boerenerf of een bulbdrive “om te genieten van lekkere, lokale streekproducten.”

Trienke Elshof, regiovoorzitter LTO Noord: “Met deze kerstactie bieden we als agrarische sector een lichtpuntje voor burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien hoe mooi de agrarische sector is en wat we voor de maatschappij willen betekenen.  Dag in dag uit zijn we bezig met ons dagelijkse eten en drinken, groen in en om ons huis, een gezonde leefomgeving en een mooie, diverse natuur. Producten waar we allemaal van genieten. Juist tijdens deze feestdagen.”

De actie wordt uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Wat waar, hoe en wanneer gebeurt, zie  www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !