Eerste stap richting rookvrij sportpark bij voetbalvereniging Eenrum

EENRUM – Voetbalvereniging Eenrum, één van de partijen van het Regionaal Netwerk Rookvrij Opgroeien Groningen*, heeft oog voor het kansrijk en veilig opgroeien van haar leden. Rookvrij opgroeien is een van haar ambities. De jeugdleden van de voetbalvereniging dragen deze boodschap letterlijk uit: op de trainingspakken van de 150 jeugdleden pronkt sinds deze week het logo van de Aarzel Niet campagne.

VV Eenrum heeft de ambitie om per 1 januari 2023 een rookvrij sportpark te zijn. Op dit moment mag op het gehele sportpark nog gerookt worden. Met ingang van 1 januari 2021 komt hier verandering in en maakt VV Eenrum het sportpark rookarm door een tijdelijke rookplek aan te wijzen. Gemeente Het Hogeland ondersteunt VV Eenrum om maatregelen te treffen om gefaseerd te komen tot een rookvrij sportpark. VV Eenrum heeft gekozen om de campagne ‘Aarzel Niet’ uit te dragen op de trainingspakken van de jeugdafdeling. Dit is de eerste stap om bij te dragen aan een rookvrije generatie. Mariëtte de Visser, wethouder gemeente Het Hogeland: “Wat een goed initiatief van de VV Eenrum. Een heldere en uitdagende doelstelling om een rookvrij sportpark te worden in 2023. En zij dragen dit uit op een zichtbare en aansprekende manier!”

Het Regionaal Netwerk Rookvrij Opgroeien Groningen, waar GGD Groningen initiator van is, heeft met rokers en niet-rokers de campagne ‘Aarzelniet.nl’ ontwikkeld. In deze campagne worden rokers en niet-rokers aan het woord gelaten. Het idee hierachter is dat beide doelgroepen meer begrip voor elkaar krijgen en het gesprek met elkaar aan durven gaan om samen toe te werken naar een rookvrije omgeving voor kinderen. De campagne is 12 februari jl. met succes gelanceerd.

Jeugdleden verspreiden belangrijke boodschap

VV Eenrum heeft ca. 300 leden, waaronder 150 jeugdleden die verspreid zijn over tien jeugdteams. De jeugdvoetballers, met een leeftijd tussen de 6 en 19 jaar, komen wekelijks op vrijwel alle sportparken in gemeente Het Hogeland en op vele andere sportparken in de provincie Groningen. Daarnaast ontvangt VV Eenrum wekelijks meerdere teams en supporters op het sportpark. Met het logo van Aarzel Niet op de trainingspakken zijn de jeugdvoetballers een ideale verspreider van deze belangrijke boodschap. Het logo blijft minimaal drie jaar lang op de trainingspakken staan.

De posters van de Aarzel Niet campagne zullen zichtbaar zijn in het clubgebouw om de bewustwording nog meer te vergroten. Ook stelt VV Eenrum haar clubgebouw beschikbaar voor eventuele cursussen die verband houden met stoppen met roken. Deze cursussen zijn terug te vinden op de website www.aarzelniet.nl.

* Het Regionaal Netwerk Rookvrij Opgroeien, waar GGD Groningen initiator van is, bestaat uit alle Groninger gemeenten, onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en meerdere partijen. Het netwerk werkt gezamenlijk aan de ambitie om alle kinderen in Groningen rookvrij te kunnen laten opgroeien. Een groot aantal partners van het netwerk, inmiddels zo’n 120, kunt u terugvinden op www.aarzelniet.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !