Gemeente ook in 2021 en 2022 in zee met Kindermediair

HET HOGELAND – Het college van B&W wil de samenwerking met bureau Kindermediair ook in 2021 en 2022 voortzetten. Kindermediair is een particulier bureau dat ouders die bezig zijn te reïntegreren en gezinnen met een sociaal medische indicatie ondersteunt.

Kindermediair begeleidt die gezinnen bij het regelen en aanvragen van kinderopvang. Ook bij het aanvragen van Kinderopvangtoeslag en het onderhouden van contacten met de Belastingdienst biedt het bureau steun aan de ouders. Kindermediair houdt een maandelijks spreekuur en heeft een telefonische helpdesk. In 2020 maakten bijna negentig gezinnen uit Het Hogeland gebruik van de diensten.

Wethouder Mariette de Visser: “We zijn tevreden over de inzet van het bureau. Een aantal jaren geleden is onderzocht of de gemeente het werk niet zelf zouden kunnen doen. In beginsel kan dat maar per saldo zou dat maar heel weinig opleveren. Daarbij komt dat Kindermediair expertise in huis heeft die we zelf niet hebben. Ze kunnen maatwerk leveren.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !