Kerstvoorstellingen in etalage “Oude Hijlkema” 4/4

WINSUM – Tijdens de adventsperiode is een van de etalages van de oude winkel van de familie Hijlkema ingericht met een voorstelling uit het kerstverhaal. Deze laatste week wordt er een baby in de stal geboren!

Jozef en Maria vonden een slaapplek in de stal achter de herberg. En dat was maar goed ook, want Maria stond op het punt te bevallen. Ze konden geen spulletjes meer in de winkels kopen, omdat die waren gesloten vanwege de plotselinge lockdown door corona. Gelukkig was alles wat ze nodig hadden voorhanden. Jozef maakte een kribbe, een voorbak voor de dieren, leeg en legde er een lekkere dikke laag stro in. En toen het kindje was geboren had Maria nog een doek om het baby’tje in te wikkelen, zodat het lekker warm bleef. Ze noemden hem Jezus en dachten: “wat een mooi lichtje in deze donkere dagen”! Een kraambezoekje brengen kan helaas niet, maar een raambezoek wel daar bij de stal in de Geert Reindersstraat in Winsum.

De Advents/kerstverbeeldingen in de etalages van de oude winkel van de familie Hijlkema zijn een coproductie van de kerken, GKV De Poort en de PGWH.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !