Zeehondencentrum Pieterburen regelrechte hit op TikTok

PIETERBUREN – Met meer dan 800.000 volgers en dertig miljoen views is @sealcentrepieterburen een regelrechte hit op TikTok. “Mensen vinden zeehonden gewoon leuk”, vertelt Myrthe Zwik, medewerkster van het zeehondencentrum.

In maart sloten de deuren van het bezoekerscentrum van Pieterburen vanwege het coronavirus. “Normaal werk ik daar. Dan vertel ik over zeehonden en laat ik ze zien. Nu kon dat niet meer.”

Samen met collega Renate Prins begint ze in april een TikTok account. “Met de sluiting ben ik gaan helpen in de verzorging van de zeehonden. We dachten, misschien is het wel leuk daar wat meer van te laten zien.”

“We zitten nu al over de dertig miljoen views heen”

“Ik zat zelf al op TikTok. Daar zag ik wel de hele tijd dieren voorbij komen. Vooral honden. Honden zijn heel populair op de app”, laat Myrthe weten. “Toen dacht ik dat het misschien ook wel leuk was om zeehonden op TikTok te zetten.” Het bleek een goed idee. Het account stevent af op 1 miljoen volgers.

De zeehondenfilmpjes waren niet vanaf dag één populair. Myrthe: Maar opeens hadden we een filmpje dat viraal ging in Thailand. En daarna nog een filmpje dat 8 miljoen keer bekeken werd. We zitten nu al over de dertig miljoen views heen.”

Wanneer Prins en Zwik wat minder vaak werken op de verzorging, schakelen ze de hulp in van andere medewerkers en vrijwilligers. Al wist lang niet iedereen wat TikTok is. “Ze hoeven verder niks in elkaar te zetten hoor. Als zij filmpjes maken, dan zetten wij er wel een geluidje of een muziekje onder”, aldus de trotse Myrthe Zwik.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !