Nacht van het Wad: Aandacht voor de duisternis van de Wadden

GRONINGEN/WADDEN – De Rijksuniversiteit Groningen en natuur- en milieufederaties hebben voor de kortste dag van het jaar (maandag 21 december) de eerste Nacht van het Wad georganiseerd. Deze nacht wordt het belang van de duisternis in het Waddengebied aangekaart.

De Nacht van het Wad wordt tussen 20.30 en 21.30 uur ingeluid met een online planetariumshow. Vanuit de Theaterkerk in Nes neemt wetenschapsjournalist Govert Schilling de (online) bezoekers mee in de duisternis van het Waddengebied en vertelt hij waarom die zo belangrijk is voor mens en dier.

Verder is in de planetariumshow te zien hoe Jupiter en Saturnus elkaar heel dicht naderen, zodat het lijkt alsof ze bijna tot één lichtpunt samensmelten.

De show vormt het startschot voor uiteenlopende evenementen langs de waddenkust die vier keer per jaar onder de noemer Nacht van het Wad georganiseerd zullen worden. Deze evenementen vinden plaats rond astronomisch herkenbare nachten, zoals de kortste dag van het jaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !