Kleine daling aantal werklozen op het Hogeland

HET HOGELAND – Het aantal werklozen daalde in november met 1,2 procent in de gemeente Het Hogeland. Het aantal WW-uitkering zakte van 650 naar 642 vorige maand. Vorig jaar november telde de gemeente 548 werklozen. Het komt er op neer dat op het Hogeland door de coronacrisis het aantal WW-uitkeringen met 17 procent is gestegen.

In november nam in de provincie Groningen het aantal WW-uitkeringen verder af. Na een forse toename vlak na de corona-uitbraak, daalt de WW nu al enige maanden achtereen. In het derde kwartaal herstelde de arbeidsmarkt zich enigszins van de klap na de corona-uitbraak. Eind november telde Groningen 8.767 WW-uitkeringen. Dat is 2,9% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in november af met 139 uitkeringen (-1,6%) ten opzichte van vorige maand. Na een forse toename van het aantal WW-uitkeringen na de uitbraak van het coronavirus, daalt de WW nu al zes maanden achtereen.

Het beeld in november verschilt per sector. In de meeste sectoren neemt het aantal WW-uitkeringen af. Zo daalt de WW in onderwijs, zorg & welzijn en zakelijke diensten. Vooral in de horeca stijgt de WW. Door het einde van het hoogseizoen in deze sector is het gebruikelijk dat het aantal WW-uitkeringen in het najaar stijgt. Dit jaar speelt ook de sluiting van de horeca door de gedeeltelijke lockdown een rol./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !