GGD waarschuwt voor nep-berichten op sms

GRONINGEN – De GGD waarschuwt mensen voor nep-sms’jes. Oplichters sturen sinds deze week uit naam van de GGD sms’jes rond, waarin staat dat de ontvanger positief is getest op het coronavirus. Vervolgens trachten de oplichters allerlei gegevens van de ontvanger te ontfutselen.

Wie op de link in het sms’je klikt, komt op een website terecht waar gevraagd wordt om privégegevens, waarmee criminelen kunnen frauderen. De GGD zegt met klem niet in te gaan op de berichten, omdat testuitslagen nooit bekend worden gemaakt via sms’jes. De sms’jes zijn op dit moment nog niet in Groningen opgedoken, maar elders in het land wel. De GGD heeft maandag bekend gemaakt dat er oplichters actief zijn in naam van de GGD.

De gezondheidsdienst laat weten dat er maar twee manieren zijn waarop de uitslag van een coronatest wordt medegedeeld. Dat is online via je DigiD. Men moet daar zelf voor inloggen. Daarnaast kan de uitslag van een test telefonisch worden medegedeeld als hier uitdrukkelijk om gevraagd is. De GGD stelt uitdrukkelijk: ga niet in op de sms’jes./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !