Oud & Nieuw Het Hogeland relatief rustig verlopen

HET HOGELAND – Oud en nieuw was dit bijzondere jaar iets rustiger dan voorgaande jaren. De hulpdiensten rukten ondanks de coronamaatregelen meerdere keren uit voor vreugdevuren en andere branden.

Hierbij een overzicht in chronologische volgorde.

14:47: Nacontrole in Baflo

Bij het oliebollen bakken in een woning aan de Sassemaborglaan in Baflo is op oudejaarsdag brand ontstaan. De bewoners wisten het vuur gelukkig zelf te doven. Omdat er veel schade was heeft de brandweer een nacontrole uitgevoerd. Er zijn wat sloopwerkzaamheden verricht om alle ‘hotspots’ definitief te doven.

15:32: Einde aan carbid schieten

Aan de Oude Kievietsterweg in Rasquert werd door een groep mensen illegaal carbid geschoten. Toen de hulpdiensten arriveerden was iedereen gevlogen. Troep, waaronder kratten bier en brandjes, werden achtergelaten. De hulpdiensten hebben dit opgeruimd en de brandjes geblust.

20:43: Twee afvalbrandjes in Baflo

Wederom actie voor de brandweerlieden uit Baflo. Aan de Irenelaan en Marijkelaan worden twee afvalbrandjes op straat geblust.

22:17: Groot vreugdevuur in Kruisweg

Een flinke brand op twee platte karren op de Marneweg in Kruisweg. Een woning werd bedreigd door de vlammen en is nat gehouden. De brandweer van Wehe-den Hoorn heeft het vuur gedoofd, maar is hier wel geruime tijd aan kwijt geweest. De brandweerlieden konden Oud & Nieuw niet thuis vieren door de brand.

01:25: Groot vreugdevuur in Uithuizermeeden

De brandweer van Uithuizen wordt opgeroepen om een groot vreugdevuur op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden te doven. Er moet eerst nog even op de politie gewacht worden voordat de brandweer kan uitrukken. Tientallen mensen hadden zich verzameld op het plein, zonder inachtneming van de coronamaatregelen. Er werd ook zwaar vuurwerk gegooid door de groep.

01:29: Brand in sloopwoning Leens

Aan de Prinses Beatrixstraat in Leens ontstaat brand in een sloopwoning. De brandweer van Wehe-den Hoorn rukt met spoed uit en dooft het vuur. De schade is aanzienlijk.

03:12: Onrustig op Johan van Veenplein

De politie krijgt een oproep van een steekpartij. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk, maar een persoon in de menigte raakt gewond. Een ambulance komt ter plekke en de politie rukt groots uit. Zo’n twintig agenten halen de groep uit elkaar. Een persoon werd aangehouden, maar mocht zijn weg al snel vervolgen.

Tekst + foto’s: ProNews

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !