Inschrijving voor Groningen Swim Challenge vervroegd geopend

HET HOGELAND – De inschrijving voor de zevende editie van de Groningen Swim Challenge is geopend. Op zaterdag 28 augustus 2021 wordt de monster-zwemtocht gehouden. Tijdens dit grootste zwemevenement van de provincie Groningen halen deelnemers geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds. Zwemteams en individuele zwemmers kunnen zich nu inschrijven voor deelname aan verschillende afstanden tussen Lauwersoog en Groningen op de site van groningenswimchallenge.nl.     

Vanaf de leeftijd van 10 jaar kan een zwemmer zich al inschrijven, zo zijn er 4 verschillende afstanden, er is een CitySwim (1,5 km), Classic Swim, (35 km) en Ultra Swim (50 km) en er is een speciale afstand voor kinderen tussen 10 en 15 jaar namelijk de kids Swim. (750 m) De zwemmers die aan dit evenement meedoen gaan geld inzamelen voor het UMCG Kanker researchfonds. In de eerste zes jaar is er ruim 500 duizend euro vanuit de Groningen Swim Challenge naar kankeronderzoek gegaan.

“Helaas kon dit fantastische evenement het afgelopen jaar vanwege de coronacrisis niet plaats vinden en dat was een teleurstelling voor velen. Onze trouwe zwemmers en vrijwilligers houden elk jaar de laatste zaterdag van maand augustus vrij voor dit event en ook is Groningen Swim Challenge een bekend onderdeel van menig sportkalender,” aldus de organisatie. “Omdat het gemis van sportevenementen zo groot is zetten wij dit keer eerder dan gebruikelijk de inschrijving open. Ook is het van groot belang dat we het UMCG kanker researchfonds blijven steunen, onderzoek naar het voorkomen en behandelen van kanker is elke dag nog van groot belang. Daarvoor heeft dit fonds evenementen als de Groningen Swim Challenge heel hard nodig,” zo stelt de organisatie./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !