Fotopuzzelspeurtocht in Oosterhuisen groot succes

BAFLO – In Oosterhuisen is altijd iets te doen. Maar corona gooide roet in het eten en vaste evenementen in de actieve woonwijk van Baflo konden in 2020 geen doorgang vinden. Nadat het beachvolleybaltoernooi ‘Bavvelt ien’t zaand’ afgelopen zomer werd afgelast, kwam ook het traditionele carbidschieten ‘Klapboemsterhuisen Oudjaarsdag’ te vervallen. Maar gelukkig kwam Jan Poppema met het idee om op de laatste dag van het jaar een fotopuzzelspeurtocht uit te zetten, volledig geschikt in tijden van corona en RIVM-regels.

Samen met buurtgenoot Ronald Benninga maakte Poppema foto’s van dakgoten, deurbellen, een kantje en een randje van een huis. Ruim 120 deelnemers meldden zich aan. Lekker puzzelend met z’n tweeën door Oosterhuisen. Moeilijke en makkelijke opdrachten voor jong en oud, ouders en opa’s en oma’s met kleinkinderen, buurtgenoten en gemeentegenoten. Enkel blije gezichten. Van alle deelnemers wisten er 15 alle foto’s op te speuren. Thom Kooistra won de goocheldoos, Wim Witteveen een warme deken, Tim Elzes het aapjesspel, Ruud van Dregt de geurenset en de poedelprijs, een echt speurdersboek, werd gewonnen door Elize Bosman.

Vanwege het grote succes van deze speurtocht is de kans groot dat het een jaarlijks terugkerend iets wordt, zo laten Jan Poppema en Ronald Benninga van de Initiatiefgroep Oosterhuisen weten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !