Groningse bibliotheken organiseren LEGO-challenge, nieuwjaarsquiz en voorleeshalfuurtjes tijdens lockdown

GRONINGEN – Omdat kinderen (en volwassenen) voorlopig niet naar de bibliotheek kunnen schakelen de Groningse bibliotheken weer over naar BiebLab Live, een YouTubekanaal voor kinderen. Woensdag 13 januari kunnen kinderen hier meedoen aan een LEGO-Challenge.

Tijdens BiebLab Live kunnen kinderen iedere woensdagmiddag vanaf de bank of keukentafel meedoen aan spellen en workshops. Woensdag 13 januari wordt de bibliotheekversie van LEGO Masters Junior georganiseerd. Benodigdheden: een bak LEGO-blokjes en een tablet of telefoon (om een foto te maken van je bouwwerk en te mailen naar bieblab@biblionetgroningen.nl).

BiebLab Live begint om 15.00 uur en is live te volgen.

Voorleeshalfuurtje: Eén voor jou, twee voor mij

Via Facebook Live (facebook.com/groningsebibliotheken) lezen de Groningse bibliotheken wekelijks voor. In januari worden boeken voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10: dinsdag 12 januari om 10.00 uur uit Eén voor jou, twee voor mij van Jörg Mühle, over Beer die drie paddenstoelen vindt en ze eigenlijk niet wil delen met zijn vriend Vos.

Nieuwjaarsquiz voor het hele gezin

Vrijdag 8 januari organiseert Biblionet Groningen van 18.30 tot 19.30 uur een Nieuwjaarsquiz (via facebook.com/groningsebibliotheken) voor het hele gezin. Deelname is gratis en er is een prijs te winnen.

Boeken zijn ook nog steeds af te halen bij de bieb, door boeken te reserveren (maximaal 10) via biblionetgroningen.nl/afhaalservice. De reserveringen worden klaargezet en kunnen bij de ingang worden opgehaald.

Kwetsbare bibliotheekleden kunnen boeken thuis laten bezorgen via de klantenservice van Biblionet Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !