Cultuurcentrum Hogeland van start

HET HOGELAND – Met ingang van het nieuwe jaar is het Cultuurcentrum Hogeland van start gegaan. Het betreft de fusie van Muziekschool Hunsingo, Muziekschool Noordakkoord en Theaterschool Wonderboom, die samen verder gaan als Stichting Kunst- en Cultuurcentrum Hogeland, kortweg Cultuurcentrum Hogeland.

Inwoners van de gemeente Het Hogeland kunnen bij het centrum terecht voor muzieklessen en theaterlessen, en in de toekomst nog veel meer. Meer informatie is te vinden op de nieuwe website: cultuurcentrumhogeland.nl.

Kunst en cultuur in het hele Hogeland

Met het samengaan van vier gemeenten in Noord-Groningen in de gemeente Het Hogeland, ontstond ook de wens om het culturele cursusaanbod voor alle Hogelandsters onder te brengen bij één organisatie. Muziekschool Hunsingo (voorm. gemeenten Bedum en Eemsmond), Theaterschool Wonderboom (Winsum) en Muziekschool Noordakkoord (Winsum en De Marne) besloten daarom hun krachten te bundelen. Rolien Scheffer trad in november aan als directeur: “Dankzij de ondersteuning van de gemeente Het Hogeland zijn onze muzieklessen en theaterlessen nu voor alle inwoners toegankelijk. Mijn voorganger Anne van der Sluis en de besturen van de drie oude stichtingen hebben daar de afgelopen jaren hard aan gewerkt. We hopen in de toekomst ons aanbod uit te breiden met andere kunstvormen, zoals dans, fotografie en beeldende kunst, waar mogelijk in samenwerking met andere culturele partijen die al actief zijn in de gemeente.”

Bestuurslid Peter Barthel voegt toe: “We zouden graag op meer locaties, verspreid over de grote gemeente, kunst en cultuur willen aanbieden en hebben daartoe het project Kultuurhoezen ingediend bij Toukomst van het Nationale Programma Groningen.”

Aanbod voor scholen

Het Cultuurcentrum Hogeland biedt niet alleen cursussen aan individuele leerlingen – zowel kinderen als volwassenen – maar is ook hét aanspreekpunt voor scholen in de gemeente die cultuur een plek willen geven in hun lesprogramma. Van AMV (algemene muzikale vorming, red.) tot begeleiding van de eindmusical in groep 8, van muzieklessen in de klas tot een theatervoorstelling voor de hele school: er is heel veel mogelijk.

Jongeren

Het nieuwe Cultuurcentrum zoekt graag de samenwerking. Zo is het bijvoorbeeld gesprekspartner in het onderzoek van RUG-studenten naar de culturele behoeften van jongeren in de gemeente. “We hopen daar ook waardevolle informatie uit te halen, waarmee we ons aanbod nog beter kunnen afstemmen op wat jongeren in onze gemeente willen. Wie in een bandje of musical wil (leren) spelen kan al bij ons terecht, maar denk bijvoorbeeld ook aan een dj-cursus of de urban arts (hiphop, breakdance, spoken word en graffiti). Of hoe maak je nou een goeie vlog? We zijn heel benieuwd wat er aan ideeën binnen gaat komen,” stelt Rolien Scheffer.

Goede voornemens

Al geldt op dit moment een lockdown, de lessen gaan online gewoon door, voor jong en oud. Wie zin heeft om in dit nieuwe jaar een muziekinstrument te leren bespelen, of als acteur op het podium te gaan staan, kan een kijkje nemen op de nieuwe website: cultuurcentrumhogeland.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !