Heel lichte groei aantal inwoners Het Hogeland

HET HOGELAND – Het aantal inwoners van de gemeente Het Hogeland is afgelopen jaar met 58 zielen gestegen tot 47.859. Dat is een relatieve stijging met 0,12 procent, zo meldt het CBS.

In het jaarlijks overzicht van de rekenmeesters van het Centraal Bureau voor de Statistiek komt het Hogeland in de noordelijke regio er goed vanaf. De krimp sloeg het afgelopen jaar het hardst toe in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Die drie gemeenten vormen sinds 1 januari 2021 de spiksplinternieuwe gemeente Eemsdelta. Die start met 45.605 inwoners. Dat zijn er 252 minder dan de drie gemeentes op 1 januari 2020 vorig jaar gezamenlijk hadden. Het cijferwerk van het CBS telt tot 1 december van het afgelopen jaar.

De gemeente Westerwolde groeit hard, maar dat komt niet doordat er meer mensen geboren worden. Vooral het migratiesaldo ligt hoog. Een belangrijke reden is de aanwezigheid van het asielzoekerscentrum in Ter Apel, waar ook de inschrijving van nareizigers wordt bijgehouden.

De bevolking van Nederland groeide in coronajaar 2020 minder snel dan in voorgaande jaren. Er kwamen naar schatting 63 duizend inwoners bij, de helft minder dan in 2019. Er kwamen vooral minder immigranten in 2020, en ook zijn er meer mensen overleden. Aan het eind van het jaar telde Nederland bijna 17,5 miljoen inwoners, zo blijkt uit de nieuwste ramingen van het CBS.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !