Hogelandster gezinnen gezocht voor Junior Energiecoach

HET HOGELAND – ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ en: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gemeente Het Hogeland zoekt 50 gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Door leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deelname is gratis.
TV-held Varkentje Rund
Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe opdracht. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

‘Benieuwd wat ik allemaal ga leren!’
Met Junior Energiecoach nemen kennis van en bewustwording over energie toe. Wethouder Kristel Rutgers heeft kinderen in de leeftijdsgroep en geeft haar gezin uiteraard ook op. “We kunnen als volwassene vaak zoveel meer opsteken van onze kinderen dan we denken. Zij zien mogelijkheden die je als ouder niet meer opvallen. Daarom doe ik graag mee,” aldus Rutgers. ”Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga leren en kan toepassen in ons huis!”

Gratis meedoen
In de gemeente Het Hogeland kunnen 50 gezinnen meedoen. Deelname is gratis. Het spel start op 27 februari. Gezinnen kunnen zich aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven kan tot en met 20 februari.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !