PvdA wil dat gemeente geen vergif gebruikt bij bestrijding onkruid

HET HOGELAND – De fractie van de PvdA maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat gemeenten toch onkruid mogen aanpakken met chemische middelen.

In vragen aan het college van b. en w. gaan de sociaal-democraten in op de uitspraak van de rechter van 24 november vorig jaar over het gebruik van bestrijdingsmiddelen door gemeenten. “Door deze gerechtelijke uitspraak is het weer mogelijk, dat gemeenten opnieuw gebruik kunnen maken van chemische middelen om het onkruid te bestrijden. De PvdA vraagt het College hierover een uitspraak te doen en verzoekt het College dit zo spoedig mogelijk kenbaar te maken,” aldus de PvdA-fractie die wil dat de gemeente weg blijft van de bestrijdingsmiddelen.

“Mocht het College besluiten geen voornemens te hebben om opnieuw tot chemische bestrijding over te gaan dit openbaar te maken. De Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland heeft op z’n website een kaart staan waarop de gemeenten aan kunnen geven, dat men een chemievrije gemeente wil zijn. Tot nu hebben 27 van de 352 Nederlandse gemeenten aangegeven een chemievrije gemeente te willen zijn,” zo wil de PvdA./Webredactie

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.