Afvalgegevens nog niet zichtbaar voor Hogelandsters

HET HOGELAND – Inwoners van gemeente Het Hogeland zullen nog even geduld moeten hebben voor ze kunnen inzien hoeveel kilo afval ze bij de weg hebben gezet. Per 1 januari is begonnen met het Diftar-systeem, waarbij de burgers per kilo worden afgerekend. Meer kilo’s betekent ook meer betalen. Controle van de afvalstroom laat echter nog even op zich wachten.

Paul Kremer, gemeentewoordvoerder, laat weten dat daar hard aan gewerkt wordt: “Inzamelaar Omrin zal ons maandelijks van informatie voorzien, zoals het aantal ledigingen en de kilo’s die per adres zijn aangeboden. Begin februari verwachten we de eerste gegevens. We hopen dan ook een voorziening op onze website te hebben, waarop inwoners van Het Hogeland met hun DigiD kunnen inloggen en de gegevens van de voorgaande maand kunnen raadplegen.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !