Geen problemen te verwachten met de stembureaus

HET HOGELAND – Komt het wel goed met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart? Zo vroeg Bernd de Jong, fractievoorzitter van de CU, het college van b. en w. Het komt allemaal goed, zo verzekerde burgemeester Bolding.

Aanleiding voor de kwestie zijn de verontrustende berichten in de media over de vraag of er voldoende stembureaus zijn en genoeg mensen om op de dag van de verkiezing de stembureaus te bemannen in coronatijd. Traditionele plekken voor stembureaus zoals verzorgingshuizen zullen komende verkiezing niet of aanzienlijk minder gebruikt kunnen worden.

Burgemeester Henk Jan Bolding, qualitate qua voorzitter van het Hogelandster centraal kiesbureau,  stelde dat er voldoende locaties zijn. “Soms op andere plekken dan men gewend is. In een aantal sporthallen komen twee stembureaus van elkaar gescheiden. In verzorgingshuizen komen bijzondere stembureaus waar alleen de bewoners hun stem kunnen uitbrengen.”

Over de bemensing van de stembureaus maakte de burgemeester zich een zorgen. Er zijn ruim genoeg vrijwilligers. “Zelfs genoeg om als er tussentijds mensen uitvallen door corona, dit toch te kunnen opvangen,” aldus Bolding./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !