Burgemeester: “Eigen schuld, dikke bult”

UITHUIZERMEEDEN – Paul Steenman (GL) kwam in de raadsvergadering nog terug op de vernielingen in Uithuizermeeden tijdens de oudejaarsnacht. “Hoe is er gehandhaafd en welke lessen zijn daar uit getrokken?” wilde hij weten.

Burgemeester Henk Jan Bolding, verantwoordelijk voor de openbare orde: “In de aanloop naar oudejaarsnacht zijn er veel gesprekken geweest met organisaties, de horeca en verenigingen over de regels die er gelden. Ik ben tevreden over het resultaat hiervan in algemene zin, het effect hiervan is dat het die nacht relatief rustig was. In Uithuizermeeden hadden we aanvankelijk één politie-eenheid en beveiligers ingezet. Dit werd opgeschaald naar zeven eenheden. Het is redelijk goed gegaan. Er zijn beelden van vernielers en als die zijn geïdentificeerd zal aangifte van vernieling worden gedaan. Daar wil ik niet op vooruit lopen. Over letselschade en andere schade die daders zelf hebben opgelopen, ben ik heel eenvoudig in. Dat is eigen schuld, dikke bult.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !