De ‘Wat kan dan nog wel?’-roadtrip

HET HOGELAND – De lockdown is al een tijdje aan de gang. Er is veel wat even niet kan of mag. De paadjes van de bekende ommetjes in- en rond de dorpen van Het Hogeland zijn inmiddels bijna platgetrapt, de prachtige vergezichten en de karakteristieke wolkenhemel oneindig vaak gefotografeerd en gepost op social media, de visrijke wateren lieflijk beschreven.

Mirte Tersteeg en Elise Venhuis, makers van het programma Domweg Gelukkig dat Omroep Het Hogeland iedere dinsdag om 19.30 uur uitzendt wilden wel eens weten ‘Wat kan dan nog wel?’ en gingen met de camera op stap. Het resultaat mag er zijn, de ‘Wat kan dan nog wel?’-Roadtrip, leuk om naar te kijken, maar nog leuker om zelf te gaan doen.

De Noordkaap

Het startpunt van de trip is het monument op de zeedijk nabij de Eemshaven, de Noordkaap. Op het noordelijkste puntje van Nederland is niet alleen een frisse neus te halen, de zeelucht heeft een zuiverende werking van geïrriteerde luchtwegen. Je kunt op de zeedijk heerlijk fietsen en wandelen. Onder aan de dijk is parkeergelegenheid.

Rensumaborg

De trip leidt van de Noordkaap naar de Rensumaborg in Uithuizermeeden. De borg is niet toegankelijk, maar het omliggende bos, het landschapspark en het dierenparkje wel. Vergeet niet om bovenop het uitkijkpunt in het bos te genieten van het uitzicht.

Oldenzijl

Van de Rensumaborg is het niet zo ver naar Oldenzijl, een klein dorpje maar met een roemrucht verleden. De gevreesde, plunderende, heidense Vikingen maakten vroeger gebruik van de oude sluis om bij de rijkdommen uit kerken te komen en deze te roven. De kerk van Oldenzijl is open voor bezoekers.

Zandeweer

Zandeweer mag ik deze trip niet ontbreken. Een wandeling of fietstochtje door het knusse historische straatje is een belevenis op zich. Bij Dorpsboerderij Zandeweer is kortgeleden een jong ezeltje geboren, misschien mag je het wel even zien?

Ga jij de roadtrip doen en maak je leuke, mooie foto’s of filmpjes stuur ze dan naar redactie@omroephethogeland.nl

of plaats ze op je eigen social media, tag Omroep Het Hogeland en gebruik hashtag #wkdnwroadtrip

Om de uitzending terug te kijken, klik hier

Voor de route klik hier

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !