“Het zijn zure appels waar we doorheen moeten”

Beste Hogelandsters,

Het zijn zure appels waar we doorheen moeten. De avondklok die vorige week werd ingesteld, is een triest dieptepunt in de crisis die inmiddels zo’n jaar duurt. Maar die avondklok is bittere noodzaak. De andere maatregelen ook.

Want we móeten het virus onder controle krijgen. We móeten zo snel mogelijk terug naar een situatie waarin ondernemers hun deuren kunnen openen. Kinderen onbevangen naar school kunnen. Ouderen hun dierbaren kunnen ontvangen. En u en ik weer kunnen gaan en staan waar we willen.

Terug naar vrijheid. We snakken er naar.

Ik besef dat er veel, heel veel, van u wordt gevraagd. Dat velen aan het einde van de ‘rek’ zitten. Dat kinderen zich af en toe stierlijk vervelen. Dat de gedwongen combinatie van ouder, werknemer én leerkracht zijn, energie vreet.

Dat u er eindelijk weer eens op uit wilt; naar een restaurantje, het theater, een expositie, in een winkelstraat slenteren.

De afgelopen dagen hebben we gezien hoezeer de rek er bij sommigen uit is. Onrust, rellen en vernielingen in tal van steden in het land. En duizenden boetes voor overtreding van de nieuwe regels.

Ik prijs mij gelukkig burgemeester van een gemeente te zijn waar wantoestanden niet aan de orde zijn.

U, Hogelandster, laat zien over geduld, inschikkelijkheid, veerkracht en flexibiliteit te beschikken. Dat deed u toen. Dat doet u nu. En dat doet u morgen vast en zeker ook.

Ik heb daar alle vertrouwen in.

Blijf daarom naast elkaar staan. Steun elkaar. Zie naar elkaar om. Op zijn Hogelands.

We winnen. Hoe dan ook.

 

Henk Jan Bolding,

Burgemeester van de gemeente Het Hogeland

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !