Bassischolen en kinderopvang weer open vanaf  8 februari

DEN HAAG – Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal basisonderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren besloten.

Volgens het OMT is het verantwoord als de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open gaan. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden.

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs): “Het is een opluchting dat de scholen weer open kunnen. Voor ouders en leraren, maar natuurlijk vooral voor de leerlingen. Want kinderen leren het beste op school, ook in sociaal opzicht. Tegelijkertijd blijven we de situatie goed in de gaten houden, want de situatie in Nederland blijft ernstig.”

Het OMT adviseert om de verspreidingsrisico’s op scholen en kinderdagopvang verder te beperken. Het RIVM heeft voorstellen gedaan hoe de dagopvang en de scholen hiermee om kunnen gaan. Op basis van die voorstellen komt het kabinet, in overleg met de onderwijs- en kinderopvangpartners, op zeer korte termijn met aangepaste richtlijnen. Bij klachten moeten kinderen naar huis en als een kind positief is getest gaat de hele klas of groep in quarantaine.

Om besmettingen snel op te sporen en om klassen minder vaak naar huis te sturen, wil minister Slob op zeer korte termijn starten met proeven om basisschooldocenten gebruik te laten maken van sneltesten. Bezien wordt hoe de kinderopvang hierbij wordt betrokken. Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al en blijft zo voor medewerkers in het onderwijs.

Wanneer de middelbare scholen open kunnen is nog niet besloten./Webredacte

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !