Veel belangstelling voor online Open Dag Terra Winsum

WINSUM – Op 20 januari was de Open Dag van Terra Winsum. Deze was anders dan voorgaande jaren, want dit keer waren de geïnteresseerden niet in het schoolgebouw maar achter hun laptop te vinden.

Online zijn de mogelijkheden beperkter, maar toch was er van alles te doen op de online Open Dag. Terra Winsum had drie live webinars georganiseerd, waarbij de kijkers een presentatie konden volgen over het vmbo-groen, het Groene Lyceum en het Praktijkonderwijs. Docenten én leerlingen waren aan het woord en hebben veel vragen, die de kijkers via de chat konden stellen, beantwoord.

Naast de webinars, waren er ook twee livestreams van de vakken Koken en Dier. Tijdens de livestream van het vak Koken, werd een workshop gegeven door docenten en leerlingen. Samen met de kijkers hebben zij appelflappen gebakken. Tijdens de livestream van het vak Dier kregen de kijkers een rondleiding door het dier-gebouw en een stukje van de kas. Er zijn veel dieren voorbij gekomen. De leerlingen hebben laten zien hoe je de dieren moet voeren of verzorgen.

Uiteraard zijn er van alle live activiteiten opnames gemaakt. Die staan op de website van Terra Winsum (winsum.voterra.nl) en kunnen ieder moment teruggekeken worden. Binnenkort staat er nog een Doe-middag op het programma. Deze zou 3 februari plaatsvinden, maar door de nieuwste ontwikkelingen en maatregelen rondom het COVID-19 virus kan deze datum helaas niet door gaan. Houd de website van Terra Winsum in de gaten en meld je alvast aan!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !