Westzijde Boterdiep wordt vanaf volgende week aangepakt

BEDUM – Boterdiep Westzijde in Bedum wordt dit jaar opnieuw ingericht. Vanaf begin februari tot begin augustus zijn er voorbereidende werkzaamheden. De kabels en leidingen voor water en elektra worden vervangen.

Boterdiep Wz wordt afgesloten voor doorgaand verkeer maar blijft voor aanwonenden bereikbaar. Aanwonenden worden door de aannemer van Waterbedrijf Groningen en Enexis B.V. op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Het Boterdiep in Bedum is toe aan een herinrichting. Het deel tussen de Molenweg en de Emmalaan is eerder gereconstrueerd. Nu is het tijd voor een reconstructie van het resterende deel. Het riool moet worden vervangen en de weg is afgeschreven en voldoet niet meer aan de huidige eisen. De bestaande damwand is aangetast en moet worden vervangen./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !