Verkoop gemeentelijke gebouwen

HET HOGELAND – De gemeente heeft financiële tekorten. Om geld te besparen bekijkt de gemeente de mogelijkheden om gemeentelijke gebouwen te verkopen.

Eind 2020 is er een lijst met gebouwen gemaakt die mogelijk in aanmerking komen voor verkoop. In 2021 wil de gemeente een aantal van deze gebouwen verkopen. Ook wordt gekeken of andere gebouwen op de lijst ook verkocht kunnen worden.

Voor sommige panden is eerst meer onderzoek nodig. Bijvoorbeeld naar de ontstaansgeschiedenis of het lokale belang. Andere panden worden verhuurd of zijn onderdeel van bouwplannen. De gemeente bekijkt per gebouw wat de mogelijkheden zijn. Daarbij houdt ze rekening met de invloed van verkoop op de bevolking.

Heeft u interesse?

Het heeft geen zin om nu contact op te nemen over de gebouwen. Op het moment dat er een gebouw in de verkoop gaat, maakt de gemeente dat bekend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !