Toch carnaval in Kronkeldorp

HET HOGELAND – ‘Ondanks dat we het niet samen kunnen vieren, kunnen we het wél met z’n allen vieren’, staat er te lezen in de carnavalskrant van carnavalsvereniging Oldeclooster te lezen. Burgemeester Henk Jan Bolding schrijft in die krant: “Het carnaval-virus blijft gewoon lekker voortwoekeren, 111 procent zeker.”

Prins Jan V: ‘Ondanks dat het carnavalsfeest er dit jaar anders uit gaat zien dan andere jaren, laten we het niet stilletjes voorbij gaan. We proberen er alsnog een mooi feest van de maken.’

De inwoners van Kloosterburen en omstreken nemen de oproep van hun Prins natuurlijk uiterst serieus en zijn al druk bezig met het versieren van huis, voortuin en straat om een carnavaleske sfeer te creëren.

Carnaval 2021 wordt niet gevierd in het Kronkelhoes, maar vooral thuis.

Het bestuur is er samen met de vrijwilligers in geslaagd om leuke (Corona-proef) activiteiten te organiseren, die zelfs de grenzen van Kronkeldorp ver overschrijden.

Een tijdje geleden heeft het bestuur contact gelegd met Omroep Het Hogeland over samenwerking om de activiteiten over Het Hogeland uit te rollen. De techneuten waren gelijk laaiend enthousiast en hebben zich tot het uiterste ingespannen om carnaval 2021 bij de mensen in huis te krijgen.

Voor de meest actuele informatie en het uitzendschema kun je kijken op www.oldeclooster.nl of de Facebookpagina van cv Oldeclooster

Omroep Het Hogeland zal de carnavalsuitzendingen die op radio, televisie en website www.omroephethogeland.nl worden uitgezonden bekend maken via haar kanalen.

We verklappen er nu alvast een aantal:

Vrijdag 12 februari

  • Opening carnaval en sleuteloverdracht
  • Top 55 carnavalshits

Zaterdag 13 februari

  • Online pubquiz CV Oldeclooster, waar iedereen aan mee kan doen

Zondag 14 februari

  • Gezellig versierd voor de buis, drankje en hapje, confetti, toeters, afstemmen op Omroep Het Hogeland, ZIGGO 44 of KPN 1479 en genieten van een optochtcompilatie van 1983 tot 2020 met unieke beelden!

Maandag 15 februari

  • Compilatie Rosenmontag door de jaren heen, uitslagen van mooist versierde tuinen, pubquiz en steekjeszoektocht

Dinsdag 16 februari

  • Sleuteloverdracht en afsluiting van carnaval 2021

Omroep Het Hogeland wenst carnavalsvereniging Oldeclooster een goed, mooi en gezellig carnaval. Voor de niet- carnavalvierders is carnaval 2021 een leuke gelegenheid om kennis te maken met Kronkeldorp (Kloosterburen e.o.), carnaval en de samenhorigheid in één van de leukste dorpen in onze gemeente.

Omroep Het Hogeland: kanaal 44 Ziggo, kanaal 1479 KPN/XS4ALL, https://omroephethogeland.nl/tv/

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !