Gemoederen lopen hoog op over golfkar

WINSUM – Zaterdag berichtten we over een door het ijs gezakte golfkar.

De reacties op het bericht logen er niet om:

– Wat zonde ik heb vandaag zo lekker geschaatst daar. Balen voor alle mensen die morgen willen schaatsen in Winsum! Hoe bedenk je het ook😡

– een dreun op z.n lege hassesis ook lol gozer !!

– Leuk verpest voor de andere schaatsers. Sukkel….

– Nee want ik ben geen 13 meer en kan verder kijken dan alleen wat leuk is. Wat als daar een kind in de buurt was geweest dan,  die er onder komt of mee in t water getrokken wordt?

– ze hadden hem nog een keertje in het wak moeten gooien

Het vervolg

Zaterdagavond heeft de chauffeur van de golfkar het voertuig met behulp van een duiker en een aantal vrienden uit het water gehaald.

Zondagmorgen hebben een aantal leden van buurtvereniging Tuinbouwstraat geprobeerd een kluunpad te realiseren naast het wak.

De balken met daarop pallets voldeed niet helemaal aan de verwachtingen waarop is besloten om van pallets trapjes op- en van het ijs te maken.

De ‘dader’

Onze verslaggever ging op bezoek bij de ‘dader’, Fokke M. uit Klein Garnwerd.

Fokke Meijer: “Ik vind het echt jammer voor al die schaatsers die door het voorval met de golfkar een stukje plezier moeten missen. Ik had een stukje gereden op het Winsumerdiep en het ging eigenlijk wel goed, de reacties waren leuk, maar op die plek was het ijs waarschijnlijk aan de dunne kant. De golfkar weegt ongeveer 300 kilo en ik dacht echt dat het wel kon. We hebben de golfkar gisterenavond nog uit het water gehaald, als er olie of accuzuur in het water was gelekt waren we nog verder van huis.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !