Schoolmaatschappelijk werk in alle scholen voortgezet onderwijs

HET HOGELAND – Het college van B&W wil een proef met de inzet van een schoolmaatschappelijk werker bij alle voortgezet onderwijslocaties in Het Hogeland. De proef duurt anderhalf jaar. De gemeente sluit hiervoor een contract met Mensenwerk Hogeland af. De kosten voor de proef bedragen ongeveer 210.000 euro.

Met de inzet van de schoolmaatschappelijk werker verwacht het college dat een beroep op ‘zwaardere’, duurdere vormen van jeugdhulpverlening kan worden voorkomen. Daarmee hoopt het college de uitgaven voor individuele jeugdhulp terug te kunnen dringen.

Verantwoordelijk wethouder Kristel Rutgers over de proef: “Hiermee willen we vooral drempels weghalen om te voorkomen dat er lang gewacht wordt met het vragen van hulp of het aankaarten van problemen. Jongeren vinden een vraagbaak op hun school. De lijntjes zijn dus kort en eventuele ondersteuning kan sneller ingezet worden.”

De maatschappelijk werkers zijn binnenkort te vinden in de vestigingen van Het Hogeland College in Warffum, Winsum en Uithuizen en in VMBO Terra in Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.